18 kommentarer på “Døde mennesker

 1. «det virker ofte som om en tidlig død er prisen for et godt liv»Klarer ikke helt å følge tanken her…Om prisen er en tidlig død? Har man da virkelig levd livet? Eller har man rett og slett sløst det bort? Hva må til for at man skal føle og leve livet? Jo, det kommer an på hvordan man tenker om det…..gjør det ikke?Siw

 2. Jeg har også sett et par slike filmer og lest noen slike bøker. De er som oftest noe merkelige.Selvhører jeg lite på AC/DC, jeg synes Accept og Deep Purple er mye bedre. Har hørt på «Stormbringer» med Deep Purple tidligere i dag.

 3. «There’s an awful lot you can tell about people by looking at their shoes..» -ForestGump.Lurer på om det var det uteliggerne i Oslo ble inspirert av når mange av dem sier at de kan se på skoene til forbipasserende hvem som kommer til å gi noe eller ikke?Det er ikke bare jenter som er selvopptatt, excuse me, men vi leder nok, ja.. Vel vel..Skal ha konsert om under 3 timer.Jeg har bihulebetennelse.Hvor bra kombinajon er dèt?Det blir en «hjemme i stua»-konsert. De er viktige as..månn!

 4. Anonym,nei, jeg tror ikke det. Men jeg kom på at det står noe om døde bein der ja.Siw,det jeg mener er at noen f.eks drømmer om å bestige Mt. Everest. Om de følger drømmen, vil de kanskje dø i forsøket. Da er spørsmålet om det var bra at de prøvde å leve, eller om de skulle holdt seg inne og levd lenger. Jeg vet ikke. Men jeg tror ikke det er mange av oss som virkelig lever.

 5. Hei Uncle.Fikk beskjed av en kamerat at blogen din var meget vert å ta en titt på, og det var den!Det jeg forsto utav tolkningen din fra Esekiel 37 var ny for meg, og det var kult, for jeg har tenkt opp og ned på den fortellingen uten å komme frem til det du har :)Kjikker garantert innom igjen.

 6. Leva livet for meg å mitt, eller for Jesus?Ka sitte eg igjen med, den dagen eg dør?Da så e viktigast e vel ikkje mitt eiga besta, men ka naboen tvers over gato meine ka Jesus har gjort for han?Målet for meg e faktisk ein del større, enn at eg får «leva» livet.Tenk, vera vokalist i AC/DC eller KISS eller at Guds vilje styrte livet ditt. Ka får du mest igjen for? Eg e ikkje nåken superstjerne eller nåken så leve bedre enn andre me ser opp t som «livsnytara». Men eg har fått lov t å fylgja i Guds fotspor! Då trenge eg ikkje meir! Ikkje altid bare godt å enkelt (for da har Gud aldri lovd meg). Men han ska alltid vera med meg!!»jeg lever ikke lenger selv, men Kristus lever i meg. Det livet jeg nå lever som menneske av kjøtt og blod, det lever jeg i troen på Guds Sønn, som elsket meg og ga seg selv for meg». Gal 2.20-AM

 7. Hei AM,og takk for at du stiller spørsmål/er kristisk til det jeg sier. Når du spør hva som er viktigst, mitt eget beste eller hva naboen mener om Jesus, vil jeg svare at Gud vil jo nettopp at vi skal ha det bra. Og siden jeg takker Jesus for at jeg har det bra (selv om gleden kan være gjemt under en del dritt), finner kanskje naboen ut litt om Jesus også. Forøvrig mener jeg at Gud faktisk har lært meg flere ting gjennom tekstene til AC/DC. Ikke så rart kanskje, siden jeg tror på en Gud som ifølge bibelen en gang talte gjennom et esel som sikkert ikke var personlig kristen.Ög så tror jeg Gud ville at Bon Scott skulle synge, men ikke at han skulle leve så hardt som han gjorde.Jesus var også «salvet med gledens olje,» og jeg antar at det betyr at han faktisk hadde det skikkelig bra. Han levde livet – han hadde kjærligheten som AC/DC kanskje mangler, og han hadde livsgløden og rockefoten som definitivt mangler hos mange kristne.

 8. Da hørest ut så du har da veldigt godt ilag me jesus, men da eg ikkje forstår e at du kan velja ka så passe for deg i bibelen. Ta da eg kalle for banning f.eks. Jak. 5. 12 seie Men framfor alt, mine brødre, må dere ikke sverge, verken ved himmelen eller ved jorden eller ved noe annet. La et ja være ja og et nei være nei, så ikke dommen skal ramme dere!Eg vett kje ka så e «rett», men eg vett ka så e sikrast, å ordforråde mitt blir kje bedre me at eg legge t «faen».Alkohol e ein anna ting og. Ikkje problem å drikka, enn så lenge eg vett kor grenso mi e. Men, desse fjortissane så går i ongdomslage der eg e med, vett kje ka grense dei har. Viss eg springe rondt med ei pils i neven så ser dei at eg drikke – å kan eg drikka så kan dei drikka og.Du ska ikkje føra bror din t fall står da i romarbreve og. Kan ikkje eg gjera da me alkohol, banning eller rett å slett «leva live» som da passa meg? Du vett bare ka du tåle, å ka dine grense e. Men da e nesten sine grense da gjelde når du legge ut dine meininga her. Vett du kor mine går? Kan eg strekka grenso mi lika langt så deg å omvendt? Sorry for to så lange kommentara, men eg va «nødd» faktisk.-AM

 9. Bare hyggelig at du kommenterer!Når det gjelder banning, tror jeg ikke det går inn under det bibelen sier i de versene du siterer – de handler nok om å sverge, som i å love ting, ikke forsterkede uttrykk som «faen» og slikt. Jeg er fullt klar over at mange reagerer på det, men for meg handler det om å si tingene som de er. Jeg ville ikke bannet til min bestemor, f.eks, men ellers, til vanlige oppegående mennesker, ser jeg ikke noe galt i å være så ærlig å si rett ut at livet kan være jævlig, f.eks. «Sjetans» har liksom ikke helt den samme meningen…Og når det gjelder både banning og alkohol, er jeg ganske avslappet. Jeg er ikke medlem i noen menighet eller ungdomslag hvor det er sannsynlig at jeg vil «føre noen til fall» som man sier på kristenspråket. Jeg representerer heller ikke kristne, og mitt mål er ikke at noen skal kopiere meg, men jeg vil gjerne at andre skal møte Jesus. Så får han lede dem og fortelle dem i hvilken grad de skal tilpasse seg.Nei, jeg kjenner jo ikke andres grenser. Derfor ber jeg alltid Gud lede meg. Og så bruker jeg sunn fornuft. Jeg er ikke redd for å gjøre det vanskelig for noen når jeg er på puben, f.eks – hvis noen med rusproblemer går dit, er det ikke min feil om de faller, for å si det slik. Og forøvrig finnes det tusenvis av menigheter hvor man aldri drikker alkohol eller hører på rock, og det passer jo ypperlig for veldig mange. Men for andre blir det rett og slett en belastning at de ikke får høre musikken de liker eller ta seg en pils uten å få kjipe blikk. Mange slike mennesker er blitt ført til fall av andres avhold, vil jeg påstå.Men heldigvis trenger vi ikke være like, og drikke det samme. Det er ikke meningen heller. Om du f.eks reiser til Tyskland, kan du få problemer med en del kristne om de ser at du drikker kaffe. Man må ta hensyn og være villig til å tilpasse seg. Uansett liker jeg å ta i bruk den friheten jeg faktisk har. Men om jeg treffer deg en gang, vil jeg nok heller by deg en cola enn vin :)Litt mer alvorlig tar jeg det at du antyder at jeg velger og vraker fra bibelen, av flere grunner:-du vil aldri finne noen som IKKE gjør det. F.eks mener ikke mange kristne at menn må ha kort hår, selv om det står sort på hvitt i bibelen. Man har mange gode forklaringer på hvorfor man ikke trenger å leve etter akkurat de versene. På samme måte kan jeg ha gode grunner for mine valg, selv om jeg faktisk ikke bruker bibelen som min «manual» slik de fleste kristne gjør. Jeg baserer ikke livet mitt på bibelen i seg selv, men Jesus, og jeg satser på å bli lært og ledet av Ånden, slik Jesus snakket om. Han sa ikke at vi skulle få en bok som vi skulle tolke for å finne ut hvordan vi skulle leve, men at selveste Guds Ånd skulle være i oss og med oss og ta seg av slike ting. Men bibelen er selvsagt nyttig og bra på mange måter. Jeg velger bare å stole mer på Ånden enn mine egne (og i alle fall andres) tolkning av en oversettelse av en versjon av bibelen. Og er jeg i tvil, satser jeg på kjærlighet og sunn fornuft :)

 10. Da e godt folk e forskjellige og, tenke eg. Ser at du har meininga eg ikkje e enige i å omvendt. Men å sverge/banne blir forklart sånn i Store Norske Leksikon f.eks: det å bruke kraftuttrykk eller eder for å gi utløp for aggresjon, frustrasjon e.l. I allmennspråk brukes verbene banne og sverge ofte om hverandre…Du kan meina ka du vil, tilpassa da kordan du vil, men eg står iallefall på mitt.Å at du tar fram da med å klyppa seg! Ka har no da med om du føre folk t fall eller ikkje. Paulus va jo så klart ein mann av si tid, men om eg har feil der å da føre t at eg fere t Helvete, så e da nok ikkje bare eg så har ført folk feil. Trur ikkje da kan ha så mykje å sei på om du går den smale eller breie stien. Men viss eg ser på mitt liv, å andre sitt så ser eg på alokoholen som ett problem. Ikkje nåke så e bedre, men da e kje så løye den dagen onkelen din ikkje klare å beherske seg å klype to blå arma på deg. «Fylla har skylla» Stemme da.Eg har ikkje lov t å dømma nåken som helst, å da gjere eg ikkje heller. Eg høyre på mykje musikk så mor mi frese av når ho høyre.AC/DC e nåke av den beste kjøremusikken så finns, å eg digge da. Men da e kje poenge. Folk gjere som di vil sjøl om eg seie ditt eller datt.Du basere ikkje live ditt på Bibelen, men på Jesus. Å da e rett da! Men kor kan du finna han? Du står me ett veiskille, e da kje ein fordel å veta ka vei du ska gå? eller ett kart? Da kan du få igjennom Bibelen. da e derfor eg har han. vel å bra alt da nåken kan sei å forklara meg om Jesus, men Bibelen seie meir t meg, enn da du gjer, for å settja da litt på spissen.viss du har ein forlaring til ein plass du ska:7 kryss, fyssta krysse t høgre, så rett fram i nesta å t venstre i da tredja, osv… Viss du teke feil i fyssta, men rett i alle andre kjeme du fram då?Viss eg har alle dei vanlige tankane om kordan eg bør leva som kristen, men så trur eg ikkje på at du skal ikkje bryta ekteskapet, har ikkje eg bomma litt då? Gallileo å Nostradamus å alle dei filosofane kan nok forklara meg koss eg ska koma meg opp i frå gjørmo, men bare Jesus hoppe neri å skubbe meg opp me sitt liv som innsats. Mangen flotte meininga, men da e bare Jesus sine så kan hjelpa deg t liv etter døden.Å eg trur me e enige i da, å eg håpe me kan ta da igjen viss me ein dag treffest i Himmelen.Takk for meg iallefall-AM

 11. Javel, så om du sier «fy fasan», så roper du på en skogsfugl? Eller hva med «fy Farao»? Og hvis jeg sier «herregud», roper jeg på Gud?Men for å være ærlig, så driter jeg i om det er banning eller ikke. Det er språket jeg bruker. Forresten forbyr ikke bibelen banning, men Paulus sa at man ikke bør sverge, altså å love ting. Det brukes på samme måte som når Gud sverger på noe.For deg er det kanskje støtende, og da beklager jeg i såfall. Men jeg forstår ikke hvorfor det skal være lov til å si søren men ikke faen. Men så vet jeg jo heller ikke om du er seriøs da… (men jeg har hørt mye rart fra kristne, så det ville ikke overraske meg).

Kommentér!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s