12 kommentarer på “Bipolar lidelse og nytelse

  1. !Eg stoppa opp. Mange gonger. Begynte på nytt å lese. Mest fordi eg ikkje vil bli ferdig fort. Og fordi setningen eg nettopp leste er so usedvanleg godt skrive. JIPPI, nytt blogginnlegg. Modig er du og. Stolt er eg.Twin.

  2. Storebror!I tolmod har eg sjekka bloggen din, stundom dagleg. Du får herved forlating for ventetida! Du veit no å setje ord på slikt som kan vere vanskelig å forstå, både for den som opplever det og for dei andre rundt som kan kjenne seg så hjelpeslause. Du er slik ein knakandes fin fyr! Heilt framifrå til kar!Dette innlegget vil bety mykje for mange. -funky sister-

  3. Du er så forbaska god til å sette ord på ting. Jeg har samme lidelse og kan skrive under på alt du skrev. Så rart at det oppleves så likt. Takk for dette innlegget. Og ja, vi er virkelig i godt selskap. Kreativitet er bonusen, eller lidelsen er baksiden. Uansett er du nok et eks. på en stor kunstner i denne rekken. Det kommer mye godt ut av det som ikke er "helt normalt";), Men det er vel likevel innenfor normalen. Takk for denne påminnelsen. Jeg har klandret meg selv mye for depresjonene jeg har hatt til tross for en fantastisk fam. og fin barndom. Har ikke skjønt hva jeg har styrt med, Hvorfor skulle det være så vanskelig å leve. Jeg fikk diagnosen ifjor. Først ble jeg lei meg og skremt.Og tenkte at det ikke kunne stemme, i og med at jeg har hatt langt flere og lengre depresjoner, (men ser nå at det er derfor det har skiftet litt, selv i en depressiv periode). Men nå faller ting mer på plass. Jeg er og heldig med at medisinen virker, holder ting i sjakk og livet er stort sett veldig fint. Jeg tenker ikke så mye over diagnosen alltid, men det var utrolig godt å lese om det nå.For det gjelder å omfavne livet VÅRT og alt vi opplever. Du er så god til å bruke gaven du har fått til å skrive. Fortsett med det!Please ;). Ønsker deg en fin sommer og alt godt. Gleder meg allerede til neste innlegg :).Gud velsigne deg:).

  4. Tusen takk!Jeg har ofte kvaler med å være så utleverende på nettet, men jeg synes som regel det er verd det (har fjernet noen av de aller flaueste gamle innleggene). Forstår mange av mine egne skriverier mye bedre når jeg leser dem med diagnosen i (bak)hodet. Vi får ta en øl og en Lamictal en kveld, hvem du enn er :)

  5. Det kan nok virke som om jeg bor i Oslo, siden jeg er så kul, men jeg havnet i Sandnes for noen år siden. Drar dog innom Oslo av og til for å drikke øl med David på Elm Street.

  6. Utrolig bra skrevet, godt å høre at medisinen hjelper :)Tror jeg har noe Alla denne lidelsen også :)Det som hjelper for meg å ha enn grunvoll i livetSom jeg kan komme tilbake til uansett hva e skulleFinne på eller tenke, "back to basics" ^^

  7. Flott og grundig skrevet, om en sykdom som er så veldig vanskelig å beskrive. På en måte er det jo nesten greit å være bipolar 2 – man har i det minste oppturene i tillegg, i motsetning til hva unipolare har. Men så er det jo også en livslang lidelse… Jeg står forøvrig også på Lamictal, noe som fungerer flott for meg. Vil ikke kalle stemningene mine direkte friske, enda, men bedre enn før. Kommer meg lettere og raskere ned eller opp, i motsetning til før. Kjenner dog på det faktum at stress herjer veldig med psyken min, og vurderer å prøve litt samtaleterapi eller noe i tillegg. Såvidt jeg har skjønt det har mange god erfaring med det. Dette med depresjon og kunst er kjempeinteressant syns jeg. Leser for tiden dagbøkene til forfatteren Sylvia Plath, som har fått Plath-effekten oppkalt etter seg, som går på nettopp dette med at man ser en viss kobling mellom psykisk sykdom og kreativitet. Hun er jeg forøvrig overbevist om at var bipolar (ikke "kun" deprimert, som mange mener), for dagbøkene hennes er ville berg-og-dalbaner av følelser, som jeg kjenner meg igjen i til punkt og prikke. Det er litt rart – og litt fint – at noe som føles så personlig, eget og umulig vondt er noe en kan ha felles med mennesker over hele verden. (Hoi lang kommentar. Brenner litt for dette da serru.)

Kommentér!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s