17 kommentarer på “mine hender små

 1. Du har gjort ein forskjell ved å skrive dette.
  For meg. Ein endring som igjen vil føre til forskjell for andre.
  Akkurat dette innlegget vil føre til varme for meir enn eit barn som frys.
  Takk, storebror, frå meg og frå den som via meg igjen får eit varmt pledd.

 2. Morten, dette var mesterlig skrevet. Fantastisk! Godt å se at det er flere som faktisk går rundt og føler på disse tingene, og som har direkte vondt i hjerte og sinn pga denne verden. Vel, det er jo ikke godt å ha det sånn, men du skjønner hva jeg mener. Men tro ikke at min tro (som du refererer til i innlegget ditt) gjør at jeg ikke har kvaler og vondt i forhold til disse tingene bare fordi jeg er av den overbevisning om at alt blir bra heeeeelt til slutt, for slik er det ikke! Jeg hater denne verden og det den er blitt. Til syvende og sist er det en hensikt bak alt dette, men jeg liker det ikke! Men jeg er jo heller ikke Gud. Hadde jeg vært Gud ville jeg hoppet over alle hensikter og gått rett til der hvor «Gud skal bli ALT i ALLE!» Love you my friend :)

  P.S. Selv er jeg en Leger Uten Grenser-mann ;)

  • Ja, det er i beste fall en forenklet fremstilling av din tro her. Det er både forunderlig og gledelig å se at den ikke gjør deg til en ufølsom fatalist. Jeg håper inderlig jeg vil dele den en dag, og for det det er verd ser den ut til å stemme mye mer overens med hva bibelens forfattere øyensynlig trodde, enn gjengs norsk moderne kristendom. Vi trenger en tur på puben snart.

 3. Tilbaketråkk: Blogganbefaling | Davids liv

 4. Det er slik eg kjenner guten min.Du har alltid hatt omsorg og nød for dei som har det vondt og vanskeleg.
  Denne bøna i sangen du siterer, er ei bøn det er meininga at vi skal vere eit svar på.
  Gud minner oss stadig på at vår neste er vårt ansvar.Må vi ikkje berre skyve det frå oss, men gjere ein skilnad der vi kan i alle fall.
  Ver glad at du ikkje greier vere upåverka av naud og urett. Takk at du bryr deg, og får oss og til å bry oss enno meir. «Vi må ikke tåle så inderleg vel, den urett som ikke rammer oss selv.»

 5. Grasrotandelen gir alle som spiller hos Norsk Tipping mulighet til å være med på å bestemme hva noe av overskuddet Deres skal gå til. Organisasjonen du velger får 5% av din spillerinnsats. En dråpe i havet tenker nok de fleste, men mange bekker små gjør en stor Å.
  Jeg har i dag vært hos en spillerkommisjonær og valgt at Redd Barna skal få min del :)
  https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen/om_grasrotandelen

 6. Utrolig bra skrevet. Ikke bare fordi jeg deler din tvil, eller din tro. Eller ditt ønske om en tro. Eller ditt forhold til verden. Og til å ha det godt. Og til huskirker. Også fordi det ryster meg såpass at jeg leser det igjen og igjen, med tårer i øynene og harmdirrende sinne i hendene. Fytti. Er nok redd barna på meg og, ja….

Kommentér!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s